روشهای محافظت از چوب
نيم سوز كردن چوب، ماليدن روغن هاي نباتي و حيواني ، خشك نگه داشتن چوب ، استفاده از مواد شیمیایی و ... از جمله روشهای نگهداری و محافظت از چوب است که در این مطلب به اختصار آنرا توضیح خواهیم داد
روشهای نگهداری و محافظت از چوب
نحوه محافظت از چوب به روش سنتي
- نيم سوز كردن : حمله عوامل زنده و رطوبت را خنثي مي كند.
- ماليدن روغن هاي نباتي و حيواني : به جداره خارجي چوب روغن مي مالند كه از رطوبت جلوگيري مي كند ولي در مقابل حريق و عوامل زنده موثر نيست چون روزي اين ماده شستشو مي شود. (دائمي نيست) به روش غوطه وري به مواد نفتي آغشته مي كنند.
- خشك نگه داشتن چوب.
محافظت از چوب در روشنهای جدید
- استفاده از مواد شيميايي : كه چوب را در برابر تمام تهديدات محافظت مي كند و به جاي رويه چوب مواد را به عمق چوب تزريق مي كنند.
- كروزت : از مهم ترين محافظت كنندگان چوب كه از تقطير زغال سنگ به دست مي آيد. اين ماده تركيبي سمي و چوب را در برابر عوامل زنده محافظت مي كند و ماده اي است پايدار و غير قابل شستشو كه از چوب خارج نمي شود. هم به صورت خالص و هم به صورت تركيب با قير يا نفت استفاده مي شود.
- پنتاكلروفنل : از ديگر محافظ هاي روغني چوب است كه به جاي كروزت و به همراه نفت استفاده مي گردد.
- نمك هاي فلزي : از محافظت كننده هاي محلول در آب مي باشند؛ مانند: آرسنات مس كرماته شده و يا كلر روي كرماته شده.
- مواد پليمري مانند PEG كه به عنوان قشري، روي چوب را مي گيرد و از تبادلات مكانيزم چوب و عوامل زنده جلوگيري مي كند. برعكس آنچه كه به عمق چوب تزريق مي شود ماده اي است ضد حريق يعني از گسترش شعله جلوگيري مي كند.
- علاوه بر روش هاي فوق روش هاي ديگري نيز وجود دارد كه با هدف دو گانه استفاده شده و تا حدي موجب محافظت از چوب مي گردد؛ مانند: رنگ كردن چوب و زدن لاك و الكل يا استفاده از پليمر.
انواع پارچه در بازار ایرانچوب ملچ